Project Description

Telefonnummer: +47 95269965
E-post: hegepalsrud@gmail.com
Navn på foretak: Pålsruds Prosjekt
Organisasjonsnummer: 991 368 108

Om Hege Pålsrud:
Hege Pålsrud er utdannet scenograf fra Nordiska Scenografiskolan i Sverige og DAMU i Praha, Tsjekkia og har teatervitenskap grunnfag fra UIO. For tiden studerer hun kulturledelse ved HIOA. Pålsrud var prosjektleder for RadArt, nettverk for fri scenekunst i Troms fra 2009-2011. Hun har vært scenograf og leder for dekoravdelinen ved NRK Troms i 6 år og co-commisioneire for Norges bidrag til arkitekturutstillingen i Venezia i 2006. Pålsrud jobber som scenograf innen film, tv, scenekunst, som utstillingsdesigner, kurator, produsent og lager egen kunstprosjekter. Hun har mottatt flere kunstnerstipend og vært styremedlem for blant annet Tromsø internasjonale filmfestival og Danse- og teatersentrum.

Kunstnerskap:
Hege Pålsruds kunstprosjekter befinner seg i et grensesnitt mellom det sosiale og fysiske rom. I interdisiplinære prosjekter inviteres det til dialog mellom kunstnere, rom og publikum. Det innebærer ofte interaktivitet, oppdagelser av rom i rommet – og av og til fest. Sammen med Mariane Cosserat (be) utviklet og co-produserte hun 4×4 som ble vist både i Brussel og Tromsø. Med foretaket Pålsruds Prosjekt, har hun produsert ‘For what it’s worth’ i Tromsø og i Petrozavodsk i Russland. Pålsrud betegner ‘For what it’s worth’ som et open source-prosjekt, og lar alle kunstnere som har deltatt, bruke idéen og innholdet fritt. Tanken er å etablere en praksis der mange kunstnere deler erfaringer og utvikler konseptet videre.

For What It´s Worth:
Når har en ting verdi, når mister det sin verdi og når blir det søppel? 
Kunstnere fra ulike disipliner undersøker øyeblikket når et tingene skifter eier. Møtet mellom kjøpere, selgere, kunstnere og publikum iscenesettes på en dramatisk dag for tingene – på et loppemarked. Vi kaller det loppis-impro.

LAST NED CV HER

Siste tre forestillinger:
1. «For what it’s worth» av Pålsruds Prosjekt: konsept, regi og
scenografi

2. «For dette er det verdt» av Haugen Produksjoner: scenografi og kostymer.

3. «Gutten og gullfuglen» på Hålogaland Teater: scenografi og kostymer.