Gå til innhold

Uredd – RadArts utviklingsprogram for scenekunstnere i etableringsfasen

FLERE AV RADARTS PROSJEKTER ER NÅ EN DEL AV DAVVI – SENTER FOR SCENEKUNST OG RADARTS NETTSIDER SKAL OPPDATERES. I påvente av oppdaterte sider finner dere informasjon om ArtLab og Uredd med mer her: https://davvi.org/

Uredd er RadArts utviklingsprogram for scenekunstnere som er i etableringsfasen og har tilknytning til Nord-Norge. Den nåværende runden av Uredd foregår fra september 2020 og til september 2022, og har fem deltagere.

 

BIANCA HISSE

Bianca Hisse er en brasiliansk kunstner med base i Tromsø. Hun arbeider med visuell kunst og bevegelsesbaserte situasjoner, og praksisen hennes undersøker hvordan dagens samfunn koreograferes, og hvordan det ofte materialiseres gjennom installasjoner, skulpturer og inngrep i den offentlige sfære. Kryping, rulling og å legge seg ned i offentlige rom, er et tilbakevendende element i hennes nylige arbeider hvor hun fokuserer på uuttalte kollektive regler for adferd og koreo-politisering av hverdagslivet. Under talentprogrammet Uredd fortsetter Bianca sin forskning på ikke-vertikale bevegelser, forsøker å endre på kroppens iboende vertikalitet og stille spørsmål ved dens dominante posisjon.

 

 

 

KIRSTI HEITMANN

Kirsti Heitmann er Senjaværing med bachelorutdanning i Skuespill fra Liverpool Institute for Performing Arts. Hun bor for øyeblikket i London, der hun jager etter skuespillerdrømmen. Så langt har hun jobbet mye innenfor immersive-teatermiljøet, der hun blant annet har vært involvert i Jorvik Viking Festival og The Crystal Maze Live Experience – West End. Kirsti er en skapende utøver og en aspirerende dramatiker. Sommeren 2019 tok hun og teatergruppen hennes Loft en forestilling, skrevet og regissert av Kirsti, til tre forskjellige festivaler i England og Norden.
Under Uredd 2020 skal Kirsti skrive et manus, med ambisjon om å publisere og utvikle teksten scenisk. Hun ønsker å bruke Uredd til å utvikle seg som dramatiker, bygge et kreativt nettverk hjemme i Nord, og finne sin stemme som skribent, kvinne og nordlænning.
Foto: Kate McDonald

 

 

MATIAS BJUNE PEDERSEN

Matias Bjune Pedersen er 24 år og fra Ljønes utenfor Bodø.

Han ble uteksaminert i 2019 fra Teaterhøgskolen Nord (Tidl. HiNT). Det siste året har han blant annet turnert i Den Kulturelle Skolesekken med forestillingene «Pirater fra Karibien», «Star Wårs med å» og «Bergtatt».

Matias er opptatt av teaterlivet i Bodø, og ønsker å bygge dette. Sammen med sine teaterkolleger ønsker Matias å starte et teaterkompani i Bodø. «Salten Friteater» skal være det første, profesjonelt produserende, teaterkompaniet i byen.

 

 

 

 

 

KARIANNE ANDREASSEN

Karianne Andreassen er dansekunstner fra Tromsø. Hun har en BA i dans fra London Studio Centre i London og har siden 2015 jobbet utøvende i det frie kunstfeltet i Storbritannia og Norge. Her har hun jobbet med blant annet Janis Claxton, The Royal Opera, Simone Grøtte, Katma Teater, OsloBiennalen og Hålogaland Teater for å nevne noen. I 2019 flyttet hun tilbake til Norge og etablerte seg mellom Oslo og Tromsø.

Under UREDD skal Karianne fordype seg i kunstprosjektet OPP/HAV som reflekterer rundt hennes egen og menneskets relasjon og fascinasjon til havet. Prosjektet utforsker spenningsfeltet mellom kjærlighet og redsel for dette ukjente landskapet og hvordan vi en gang kom derifra, men nå bare er besøkende i ukjent territorium. I september gjennomførte Karianne et fotoprosjekt under vann med en fotograf i Lofoten og i oktober utviklet hun en solo til CODA, Oslo International Dance Festival i oktober 2020.
Foto: Marthe Thu

 

 

EVA SVANEBLOM

Eva Svaneblom kommer opprinnelig fra Kalix i Sverige, og er nå basert i Tromsø. Hun er utdannet danser ved Iwanson International School of Contemporary Dance i München (2010) og Högskolan för Scen och Musik i Gøteborg hvor hun tok en master i Contemporary Performative Arts (2020). I sitt masterprosjekt «#evasvaneblomthesocial, The Social Media Project” undersøkte hun hvordan man kan bruke sosiale medier som scenerom for danseimprovisasjon med et interseksjonelt og feministisk blikk, ved å se på selfiekultur som en feministisk handling. Masterutdanningen fungerte som en katalysator for Eva Svanebloms praksis og ledet henne i en ny kunstnerisk retning, til å etablere seg som eier av egne prosjekter og til å etablere seg i sin nye geografiske plassering i Tromsø. Til UREDD tar hun med seg sin praksis på sosiale medier og utviklingen av noe nytt og ukjent.

Foto: Alexander Browne

 

 

 

 

 

Uredd skal gi en faglig ramme og praktiske verktøy som stimulerer til kunstnerisk utvikling og gi et løft for talentfulle scenekunstnere i det frie feltet. Programmets innhold og form er utviklet ut fra erfaringer blant kunstnere i nettverket RadArt i Tromsø. RadArt fungerer som en arena for idéutvikling, nye samarbeid, erfaringsutveksling og veiledning. Gjennom Uredd formaliseres erfaring og kompetanse i nettverket og gjøres tilgjengelig for flere.

Programmet henvender seg til scenekunstnere innen alle sjangre som vil videreutvikle sitt kunstneriske uttrykk, drive sin egen kunstneriske virksomhet i det frie/prosjektbaserte feltet og vil etablere sitt kunstnerskap i tilknytning til det nordnorske scenekunstmiljøet. Kandidater søker til programmet med et kunstnerisk prosjekt, en kunstnerisk ambisjon eller en metode for kunstnerisk fordypning, som skal utvikles og iscenesettes/presenteres i løpet av programperioden.

Gjennom mentorskap, fagsamlinger og det å raskt bli del av et nettverk med andre profesjonelle kunstnere skal deltagerne stimuleres til å etablere egen virksomhet og utvikle sitt kunstfaglige potensiale.

Gjennom programmet får deltagerne:

·      utvikle sitt kunstnerskap, sin rolle som kreativ produsent og sin kompetanse om hvordan drive egen virksomhet
·      45 mentortimer med mentor som passer deltageren og dennes prosjekt
·      delta på seks fagsamlinger med forelesninger, workshops og sosiale sammenkomster. Fagsamlingene vil også inneholde  arbeidsvisninger hvor deltagerne får grundig feedback på sitt arbeid av gjestende kunstnere/fagpersoner med ulik bakgrunn
·      vise arbeidet sitt på en arena som passer sitt uttrykk
·      reise, kost og losji i forbindelse med fagsamlinger, samt en ukes honorar under arbeidet opp mot den avsluttende visningen
·      mulighet til å søke om 10 coachingtimer med en av Talent Norges coacher og delta på noen av Talent Norges aktiviteter

Mentorprogram

Hver deltager i Uredd får tildelt en mentor som vil følge deltageren gjennom programmet. Hver deltager og mentor har 45 timer sammen de kan disponere etter behov fra programmets start i september 2020 til programmet avsluttes i februar 2022. Hver mentor velges ut av et faglig råd i samråd med deltageren for å finne en mentor som passer deltageren og dennes prosjekt best mulig.

Deltagerne i Uredd vil også få mulighet til å delta på noen av Talent Norges aktiviteter, så som å delta på ArtEx-samlinger og bruke coachingtimer, se mer om dette på www.talentnorge.no

For mer informasjon kontakt prosjektleder Jenny Svensson på uredd@radart.no eller 91 31 25 33